Kuzu Çevirme Kaç Saatte Pişer
Kuzu çevirme kaç saatte pişer sorusuna yanıt vermeden hemen önce birkaç
noktaya özellikle değinmek ve kuzu çevirmenin pişmesi ile ilgili önemli bilgilere yer vermeyi uygun görüyoruz.
Eğer ateş hızlı bir şekilde güçlü hale getirilirse, kuzu çevirmenin
dışı pişecek, içi çiğ kalacaktır. İdeal bir kuzu çevirme yapmak adına ilk adımda ağır
ateşle başlangıç yapıp, sonrasında çok yavaş bir şekilde kuzuyu çevirmek büyük öneme sahip olmaktadır. Kuzuyu
pişirmek için çevirme işlemi ortalama bir kuzu için en az 4 saat kadar
olmaktadır.
Kuzunun pişme sürecinde piştiğinden emin olmak adına, but tarafına bıçak batırılıp akan sıvı dikkatli bir şekilde incelenir. Eğer akan sıvı kırmızı renkteyse, yani kan varsa kuzu çevirme henüz pişmemiş anlamına gelmektedir.
Tüm bunlarla birlikte kuzu çevirme kaç saatte pişer sorusuna net bir yanıt verecek olursak kuzu çevirme 4 saatte pişer diyebiliriz.
4 saatte yavaş yavaş pişen enfes kuzu çevirmemizden tatmak isterseniz sizleri İstanbul Bahçelievler Yenibosna'da bulunan Tandırevi Steakhouse mekanımıza bekliyoruz.